Üdvözöllek a blogomon!

Mai lélekemelő

Deshun Wang - Őt szinte naponta megnézem. Segít "felébredni" a kétségbeesésből és a tétlenségből.

 

Újhold - új kezdetek

Ma Újhold van.

Érdekes, hogy még a Hold is az újrakezdést jelzi. Nagyon sok minden történt velem mostanában, ami teljesen új az életemben. Új élmények, érzések, emberek, kapcsolatok. Rengeteg új impulzus ért és végre kezdem saját magamtól jól érezni magam. Rátaláltam egy útra, ami folyamatosan boldogsággal tölt el. Régóta nem voltam ilyen kiegyensúlyozott állapotban és azt leszámítva, hogy néha hihetetlenül fáradt vagyok ( három műszak a kollégiumban, mellette három másodállás, és most elkezdtem az íjászedzéseket is), tulajdonképpen fizikálisan is nagyon jól érzem magam. :)

Persze ehhez kellett egy Cél, ami teljesen megváltoztatta a hozzáállásomat az Élethez.

Sokat gondolkodtam mostanában... embereken... kapcsolatokon... emberi kapcsolatokon. Egy ismerősöm megosztotta velem egy titkát... egy nagyon bensőséges titkát, ezért nem is részletezem. De elgondolkodtatott a történet. Honnan veszik emberek a bátorságot, hogy játszanak mások érzéseivel? Miből gondolja azt valaki teljes lelkinyugalommal, hogy ki-be mászkálhat valakinek az életébe? Hogy nem érzik egyesek, hogy micsoda felelősség az, ha úgy dönt, hogy összeköti az életét egy másik emberrel? Jó, nyilván van olyan, hogy idővel kiderül, hogy valami miatt nem működik egy kapcsolat, hiszen lakva ismeri meg az ember a másikat, de kijátszani mások érzéseit, csak azért, mert szeret, főleg, ha szerelmesen a lilaköd állapotában van... visszaélni azzal, hogy lelkileg sérült és kiszolgáltatott állapotban van... ez a leglelketlenebb dolog a világon... és mindezt nemcsak egyszer, hanem kétszer-háromszor-négyszer-ötször... Nem értem!

Egy biztos... akkor inkább egyedül! Így legalább nem sérül az ember.

Igen, jelenleg én is egyedül vagyok, de nem vagyok magányos! És nem mondom, hogy nem vágyom egy normális kapcsolatra, egy normális emberre, aki mellett önmagam lehetek... dehogynem! De nem minden áron... nem megalázkodva, megalkudva, csak azért, hogy az ember mutogathassa a külvilág felé, hogy :"Húúú, nekem aztán van valakim!" Mert ha nincs, akkor mi van? Akkor én sz@r ember vagyok? Attól kevesebb vagyok, mint az, aki benne él egy sz@r kapcsolatban? Nem gondolnám... sőt... pedig sokan így gondolják... és ez nagyon szomorú.

 

Tegnap történt egy baleset, szinte az orrom előtt. Ha kicsivel előbb érek oda, talán még a csattanást is látom... ha kicsivel előbb érek oda, talán én is lehettem volna az áldozat. Csak később tudtam meg, hogy sajnos a fiú meghalt... :(

... és ekkor elgondolkodtam... és hálát adtam az Égieknek, hogy én még itt vagyok... persze lehet, hogy inkább irigyelnem kéne Őt... nem tudom...         Gyarló emberként örülök, hogy én még itt maradtam. Azt szokták mondani, hogy onnan tudod, hogy még dolgod van a Földön, hogy még élsz. Igen... én is ebben bízom.

Bízom abban, hogy van még mit adnom magamból másoknak, hogy hozzá tudok tenni mások életéhez, ha csak egy jó szóval, egy mosollyal, egy öleléssel. Főleg a Gyerekekéhez, akikkel dolgozom. Csodás érzés, amikor szaladnak elém és borulnak a nyakamba... :) Tőlük nagyon sokat kapok... majdnem annyit, amennyit adok... és ez boldogságos! :)

 

Nyisd meg lelked ajtaját- Szeptember 16.

"Ez a könyv lelki, szellemi értékeinkről, vagyis a szeretetről, örömről, békéről, halálról és a harmóniáról szól. A kötetben újra és újra felbukkannak ezek az értékek, és más témákkal együtt végigvonulnak a könyv lapjain." /David Earl Platts, a kötet szerkesztője/

A 35. születésnapomra kaptam a nagyobbik lányoktól ezt a könyvet és mivel azóta ez is az életem része, ezért gondoltam megosztom Veletek.

Nagyon szeretem olvasgatni, mert minden nap van benne egy mondat, egy gondolat, ami csak nekem szól és tovább lendít, átsegít egy-egy nehézségen. Immár 13 éve forgatom a lapjait, de még most is találok benne új dolgokat. A mai napi üzenet is a mostani lelkiállapotomat tükrözi. A változásokra készít fel, amik hamarosan bekövetkeznek az életemben. Nem azért, mert az Élet rákényszerít, hanem mert így akarom....és így sokkal könnyebb. Az ÉN döntésem ez, senki másé.....

.....és ez BOLDOGSÁGOS. :)

Szeptember 16.

"Az élet túláradóan telis-tele van új dolgokkal, de ahhoz, hogy életedbe befogadhasd az újat, helyet kell neki teremteni a régi kiürítésével. A kiürítési folyamat nagyon fájdalmas lehet, mert amikor már kiürítetted a régit, úgy érezheted, nincs semmid, amibe kapaszkodhatnál és úrrá lesz rajtad az egyedüllét és a mindentől való megfosztottság érzése. Esetleg azt gondolod, hogy az élet teljesen fakó és üres, nincs semmi értelme és már azon vagy, hogy kétségbeesésedben az ég felé emeld a kezedet.Tudatosítsd magadban,hogy amikor ilyen időszakon mész keresztül, akkor ezeket az érzéseket a régitől való megszabadulás folyamata okozza, hogy utána fel tudjál töltődni az újjal. Soha ne add fel a reményt, hanem tarts ki egészen addig, amíg teljesen üressé nem válsz és minden régi ki nem ürül a lelkedből. Utána a Szellembe és az igazságba vetett új hittel elölről kezdhetsz ismét mindent. Olyan lehetsz, mint a kisgyermek és teljességgel élvezheted az új élet csodáját, ahogy fokozatosan feltöltődsz vele."

Könyvajánló 3. Nyisd meg lelked ajtaját - 365 meditáció Findhornból

"Ez a könyv lelki, szellemi értékeinkről, vagyis a szeretetről, örömről, békéről, halálról és a harmóniáról szól. A kötetben újra és újra felbukkannak ezek az értékek, és más témákkal együtt végigvonulnak a könyv lapjain." /David Earl Platts, a kötet szerkesztője/

 

A 35. születésnapomra kaptam a nagyobbik lányoktól ezt a könyvet és mivel azóta ez is az életem része, ezért gondoltam megosztom Veletek.

Nagyon szeretem olvasgatni, mert minden nap van benne egy mondat, egy gondolat, ami csak nekem szól és tovább lendít, átsegít egy-egy nehézségen. Immár 13 éve forgatom a lapjait, de még most is találok benne új dolgokat. A mai napi üzenet például egy az egyben a mostani lelkiállapotomat tükrözi. A változásokra készít fel, amik hamarosan bekövetkeznek az életemben. Nem azért, mert az Élet rákényszerít, hanem mert így akarom....és így sokkal könnyebb. Az ÉN döntésem ez, senki másé.....

.....és ez BOLDOGSÁGOS. :)

 

Szeptember 6.

"Egyszerre mindig csak egy napot élj meg! Ne próbálj előrerohanni, előkészületeket tenni a holnapra, mert lehet, hogy a holnap soha nem jön el. Élvezd ki teljesen a mai napot, élvezd úgy, mintha ez lenne életed utolsó napja. Tedd meg mindazt a csodálatos dolgot, amire régóta vágyakozol, de ne zabolátlanul vagy meggondolatlanul, hanem igazi örömmel. Légy olyan, mint a kisgyermek, aki nem gondol a holnappal és már elfelejtette, mi történt tegnap, mert úgy él, mintha az egyetlen idő, ami számít, a most lenne. A most a legizgalmasabb idő, amelyet valaha is ismertél, ne szalaszd el hát egyetlen percét sem! Élj állandó készenlétben, készen arra, hogy bármely pillanatban bármi megtörténhet. Ha így élsz, készen állsz és nyitott vagy mindenre, ami bekövetkezhet. A változások jönni fognak és amikor jönnek, nagyon gyorsan jönnek. Erősítsd meg a szívedet mély hálában, amint a változások egymás után érkeznek. Mindig a legjobbat lásd minden végbemenő változásban."

BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás