Üdvözöllek a blogomon!

Könyvajánló: Louise L. Hay - Éld jól az életed most!

Louise L. Hay régóta nagy kedvencem. Körülbelül 15 éve, hogy először olvastam Tőle az akkor megjelent legelső könyvét, az "Éld az életed!". Akkor az volt a második Bibliám. Ha egy lakatlan szigetre mentem volna, biztos, hogy azt viszem magammal.

A mostani állapotomban és magamra találásomban a pár éve megjelent új könyve segít, az " Éld az életed most!". Ehhez a könyvhöz CD-melléklet is jár, melyről olyan megerősítéseket hallgathatunk, amelyek átformálják a gondolkodásunkat és segítenek megteremteni azt a lelkiállapotot, amely termékennyé, kreatívvá tesz bennünket és ezáltal az életünket.

A tegnapi bejegyzésemben erről is írtam. Hiszem, hogy test-lélek-szellem (gondolat) csak együtt működhet hatékonyan. Ha bármelyik sérül vagy nem működik megfelelően, akkor ez az egyensúly megborul és akkor borul minden.

 

Nem tűntem el....csak

Rég nem írtam....pedig tele vagyok élményekkel, de valahogy nem jönnek a szavak. Sokszor van, hogy annyira sok érzés van bennem felgyűlve, hogy hirtelen nem is tudom, hogy melyikről írjak, aztán végül elmarad.

Megpróbálok valami rendszert vinni ezekbe a gondolatokba és úgy kiírni magamból.

Fokról-fokra, óráról-órára, ahogy történnek. Talán így kezdem majd a "Tanyaprojektet" is.

Rengeteget kell tanulnom, de még annál is többet AKAROK tanulni.

Louise L. Hay 60 évesen kezdett el biogazdálkodni. Ezek szerint van 12 év előnyöm vele szemben.  Legalább ebben megelőzöm! :-) Nagy példaképem ő, egy fantasztikus asszony. Imádom, ahogy motivál, előre visz, ÉLNI tanít.

Skip Ross Dinamikus élet című könyvében mesél egy történetet az álmokhoz vezető létráról. Ebben elmondja, hogy Jesse Owens, a négyszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, aki nagyon szegény családban nőtt fel, egyszer odament az edzőjéhez és azt mondta:

- Tanár úr, van egy álmom.

Mire az edzője azt válaszolta:

- Remek, ha van egy álmod Jesse, de ahhoz, hogy elérd, egy létrát kell építened. - Majd elmagyarázta: - Az első fok a kitartás! A második az elkötelezettség! A harmadik a fegyelem és a negyedik a hozzáállás!

Nálam a sorrend egy kicsit más. Szerintem először el kell köteleződni egy cél mellett, hogy ki tudj tartani, aztán meg kell változtatnod a hozzáállásodat bizonyos dolgokkal kapcsolatban, hogy azután vagy azzal párhuzamosan, nagy fegyelemmel végig tudd csinálni az utat a célig. Valamit elérni és eredményt felmutatni csak ilyen következetesen lehet. Különben hamvában holt dolog lesz.

Szóval van még mit tanulni, de mint mondják, az ember lánya holtig tanul. Azért remélem nem kell addig várnom, hogy látszata is legyen. :-)

BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás