Üdvözöllek a blogomon!

Könyvajánló: Anasztázia könyvek - A Család könyve

A hatodik kötet:

A sorozat hatodik kötete a szerző egy újabb látogatását írja le, amelyet Anasztázia lakhelyén, a szibériai tajgában tett. Megre itt találkozik cseperedő fiával, akit Anasztázia természetes környezetben, az erdőben nevel. Az ötéves kisfiú különleges intelligenciája arra készteti az írót, hogy teljesen új szemszögből kezdje vizsgálni az oktatást, a tudományt, a történelmet, a családot és a Természetet magát is. „Rövid időn belül mindenhol a Földön édesapák és édesanyák milliói kezdenek majd hozzá, hogy saját kezükkel írják meg a Család könyvét. Milliónyi könyv születik, melyet a szülők örökül hagynak.

Minden ilyen könyv a gyermekek szívéből áradó igazságot fogja tartalmazni. A megtévesztésre nem lesz mód.

Forrás

Visszakapcsolás: kapcsolj vissza alacsonyabb fokozatra!

"A dolgok nem változnak; mi változunk." (Henry David Thoreau)

 

Henry David Thoreau soha nem akart az egyszerűség védőszentje lenni. Valójában országúti ellenőr szeretett volna lenni a massachusettsi Concord városában, hogy a keresetével egészítse ki íróként kapott szánalmasan alacsony bevételeit. Évekig volt a város körüli járható utak őrzője, és a közvélemény elismerte az általa végzett minőségi munkát. Mindennek ellenére a városi hivatalnokok nem voltak hajlandók megfizetni az erőfeszítéseit. Összepakolta hát a tollait, a tintáját és a papírjait, kölcsönvett egy fejszét, és kiment a Walden-tóhoz, hogy belefogjon élete kísérletébe.

Másfél évszázaddal később Thoreau kísérlete a '90-es évekre alakítva, átdolgozott formában, "visszakapcsolás" néven jelenik meg a köztudatban Amy Saltzman gazdasági publicistának köszönhetően. Saltzman egy új típusú munkahelyi trend képviselőinek a megjelenését mutatja be, akik nem hajlandók többé elviselni, hogy a munkájuk szöges patkóval tapossa el az életüket. Thoreau-hoz hasonlóan ezek a szakemberek sem akarnak feltétlenül fej-fej mellett haladni a munkaversenyben előretörő társaikkal. Karrierhatárokat felállítva lassítanak, hogy több időt és kreatív energiát fordíthassanak a családjukra, a közösségükre és személyes szükségleteikre. Saltzman gondolatébresztő könyvében - amelynek címe Downshifting - mutatta be azokat a különböző módszereket, amelyeknek a segítségével ezek a felvilágosult útkeresők megtalálták a valódi sikert.

Saltzman először a '80-as években találta meg a visszakapcsolási trend nyomait, amikor a Succes magazin főszerkesztője volt New Yorkban. Abban az időben maga is küzdött azzal, hogy átvegye az irányítást a saját élete felett, miközben próbált úrrá lenni azon az intellektuális és kreatív kihíváson, hogy egy friss kiadvány megállja a helyét az adott területre jellemző nehéz versenyben. Könyvében ki is fejti: "Egyre jobban idegesített a magazin üzenete, amely tipikusan szűklátókörű, öncélú érvek mentén szűkítette le a siker receptjét."

Aztán találkozója egy szintén szerkesztőként dolgozó barátjával tovább erősítette a karrierhajszolással kapcsolatos negatív hozzáállását. A barátja épp csak elhadarta neki sietve, amikor összefutottak:

- Rohanok, hívlak majd, ebédeljünk együtt egyszer - és mielőtt futott volna a Madison sugárúti irodája felé, gyorsan megkérdezte Saltzmant, hogy hogy megy a sora.

A válasz így hangzott:

- Minden jó, a munka érdekes, noha nem hagytam, hogy rátelepedjen az életemre. Hetente néhány estémet önkéntes munkával töltöm, sokat olvasok, és írok egy novellát, amelyet valószínűleg soha nem adnak majd ki, de legalább élvezem.

Ez a laissez-faire (hadd csinálja, hadd menjen minden a maga útján) attitűd meghökkentette a barátját, mert nem tudta felfogni, hogy a másik épp nincs nyakig - és élvezettel - a munkában. Saltzman úgy döntött, tudatosan lefékezi az  életét. Ezt az elhatározását azzal erősítette meg, hogy visszamondott egy előléptetést, mert tudta, hogy a munka túl sok estéjét és hétvégéjét emésztené fel. Emellett noha foglalkoztatta a gondolat, saját bevallása szerint nem volt biztos benne, hogy az életének abban a szakaszában illet volna hozzá a pozíció. A döntés mindenesetre nem volt könnyű, és még jó ideig foglalkoztatta. Amikor aztán a fenti ismerősével összefutott, rájött, hogy miért. Ha nem akarnánk mindig előre és felfelé törni, ha nem néznénk ki állandóan elfoglaltnak és buzgón tevékenykedőnek, akkor unalmasnak tűnnénk, és talán egy kicsit lúzernek is.

Attól függetlenül, Saltzman élete milyennek tűnt egy külső szemlélő számára, a döntése, hogy lassít egy kicsit az életén, azt eredményezte, hogy az életet teljesebbnek, érdekesebbnek és érdemesebbnek élte meg, mint bármely korábbi időszakban. Miután lassított, Amy Saltzman felfedezte, hogy "a gyors tempó olyan szabályokat és mintákat kényszerít ránk, amelyek megyakadályozzák, hogy igazán sikeres, boldog éltet élhessünk."

Amikor hiteles munkastílusunk keresésébe fogunk, mi is megtapasztalhatjuk ezt.

(Forrás: Sarah Ban Breathnach - Egyszerű bőség)

Könyvajánló: Anasztázia könyvek - Kik is vagyunk?

Az ötödik rész:

"Azok, akik képesek megérteni rendeltetésüket és a végtelenség lényegét, boldogan fognak élni, örökké újra testet öltve, mert gondolataikkal maguk hozzák létre saját boldog öröklétüket, végtelenségüket."

Forrás

Könyvajánló: Anasztázia könyvek - A Teremtés

A negyedik kötet:

Ez a könyv költői képeket mutat be. Anasztázia az Univerzum, a létezés, a szeretet eredetéről mesél. Nagy lelkesedéssel beszél az ember megjelenéséről – Ádámról és Éváról. De ez a könyv ennél többről számol be.

Nagyon érdekes elbeszéléseket olvashatunk Földünk múltjáról és jelenéről, mely szorosan összefonódik egymással.

Megismerhetünk egy hihetetlen történetet Anasztázia és Vlagyimir látogatásáról egy másik bolygóra, ahol különös lények élnek.

„Az Univerzumban még senkinek nem sikerült megtalálnia a választ, felfednie a titkos rejtélyt, amely fényt derítene arra, hogy milyen erő hozta létre anyagi világunkat, mi az, ami összetartja azt és az egész Univerzumot, és hogyan, milyen áron képes ez a világ újrateremteni önmagát?”

Forrás


Könyvajánló 4. Anasztázia könyvek - A Szeretet tere

A harmadik kötet:

V. Megre könyvei nemcsak a fényes erőket vonzották be magukhoz. A harmadik kötet „A szeretet tere” azzal kezdődik, hogy fegyveresek egy csapata megpróbálja elrabolni Anaztáziát és fiát. Ebben a részben sok érdekes részletet tudhatunk meg a tajgai remetenő tanításairól, a természet szerepéről, a szeretet teréről és Anasztázia további sorsáról. A könyv bemutatja azt a teljesen új felfogású erdei iskolát, amelyet Michail Petrowitsch Schetinin hozott létre. „Egy ember, aki teljesen mentes az agressziótól, a félelemtől és sok más később bemutatott negatív érzelemtől, aki a szeretet fényét sugározza ki magából. Ez a fény láthatatlan, de erősebb a napfénynél is, energiája életet ad. A Teremtő úgy hozta létre, hogy csak az ember képes kezelni ezt a hatalmas erőt. Egyedül az ember képes szeretetével elárasztani minden élőlényt. Ezért áhítozik mind az ember figyelmére”

Forrás: http://www.anasztazia.hu/a-konyvek/

Könyvajánló 2. Anasztázia könyvek- A Zengő Cédrusok

Második kötet: A Zengő Cédrusok

A második kötetben V. Megre elmeséli az első kötet kiadásával kapcsolatos tapasztalatait és újabb történeteket ír le, melyeket Anasztáziával és nagyszüleivel élt át a tajgában. Megtudhatjuk mik azok a dolmenek és kik azok a bárdok. Megismerkedhetünk az Oroszország Zengő Cédrusai könyvsorozatot jelképező logo születésének szívszorító történetével, és bepillantást nyerhetünk abba is, hogyan próbálta meg a "sötét oldal" akadályozni Anasztázia munkáját.

„ A legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti az embert más teremtményektől, az az adottság mellyel képes gondolatai által megteremteni a jelent és a jövőt, képes gondolatban megalkotni olyan képeket és formákat, melyek azután megjelennek a fizikai síkon is. Így jövőnk attól függ, hogy a teremtésben résztvevő ember gondolatai mennyire fényesek, harmonikusak, gyorsak és mennyire tiszták a szándékai.”

(Forrás: www.anasztazia.hu)

Könyvajánló 1. Vlagyimir Megre - Anasztázia könyvek

 

Első kötet: Anasztázia

Anasztázia egy ősrégi civilizáció leszármazottja, mely időtlen időktől fogva egészen napjainkig a szibériai tajgában él. Korok, uralkodók, rendszerek jöttek-mentek és váltották egymást, ám e nép mind a mai napig megóvta ősrégi életvitelét. Teljes harmóniában él a természettel, a benne élő növényekkel és állatokkkal, a világegyetemmel, ismeri és tudatosan alkalmazza annak kisugárzásait és törvényeit. Ám olykor-olykor akadtak közöttük olyanok, akik számukra a külvilággal, vagyis velünk, tudatosan építettek ki kapcsolatot, hogy mérhetetlen bölcsességükből átadjanak olyan általános, az emberek által gyakran csupán elfeledett, elhagyott eszméket, melyek újonnani használata segíthet nekünk kijutni abból az ingoványos útvesztőből, amelybe a Természet és a Világegyetem Törvényeinek semmibevétele miatt jutottunk.

(Forrás: www.anasztazia.hu)

BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás