Üdvözöllek a blogomon!

Filmajánló - Özönvíz előtt

A globális felmelegedés veszélyeiről készített dokumentumfilmet a National Geographic. A film különlegessége, hogy producere, narrátora és "főszereplője" maga Leonardo DiCaprio.  Az "Özönvíz előtt" magyar nyelven is megtekinthető a YouTube-on, méghozzá teljesen ingyen: a National Geographic világszerte több nyelven tette egyszerre elérhetővé a filmet, hogy minél több emberhez juthasson el az üzenet.

A filmben DiCaprio számos neves személyiséggel is elbeszélget, köztük Barack Obamával, Bill Clintonnal, Ban Ki-moonnal és Ferenc pápával is.

 

Filmajánló: A könyvtolvaj

Csodás film az emberségről, hétköznapi hősökről, üldöztetésről és félelmekről, és arról, hogy az ember a nélkülözés közepette is ember tudjon maradni. A felétől végig bőgtem. Szeretem, ha egy film hat a lelkemre. Egy kicsit hosszú, de főzzetek egy forró, illatos teát, kuckózzatok be egy sarokba vagy a kandalló elé és nézzétek meg. Jó mozizást! :)

 

 

A második világháborús Németországban nevelőszülőkhöz (Geoffrey Rush és Emily Watson) kerül az élénk fantáziájú kislány. Liesel (Sophie Nélisse)
most ismerkedik a betűkkel, a könyvek egy új világot nyitnak meg előtte. Ugyanakkor az élet egyre félelmetesebbé válik. Különösen, hogy a család egy titkos vendéget rejteget a lépcső alatt. Liesel és Max (Ben Schnetzer), a zsidó kamaszfiú közösen fedezik fel a szavak erejét, amely kapaszkodót nyújt nekik a körülöttük zajló borzalmak közepette, segít akkor is, amikor az ember már úgy érzi, hogy minden elveszett.

 

A teljes filmet ITT nézheted meg.

BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás