Üdvözöllek a blogomon!

Ha az Ember figyel a jelekre...

Van egy nénike, akihez takarítani járok az egyik másodállásomban. Amerikai magyar, 40 évig kint élt, aztán néhány éve hazajött nyugdíjaskodni, de minden évben, nyáron visszamegy 3 hónapra.

A napokban jött haza, ezért tegnap voltam nála újra... és ezt hozta nekem.:)

 

Az "Éhezők viadala" című film fecsegőposzátája

 

Nekem jelzés értékű a dolog és eléggé összetett.

Először is a film címe: Az Éhezők viadala. Mint tudjuk, most igencsak a közelében járok. Amúgy régóta kedvenc filmem. No, nem az éhezés miatt.:)

Másodszor a filmben szereplő lány íjász és én mostanában kezdtem el újra íjászkodni, tehát ez is stimmel. A fecsegőposzáta kicsit én vagyok. Túl sokat beszélek mostanában... sokszor meggondolatlanul. :(   Ezen még dolgoznom kell.

De a legfontosabb üzenet nekem a madár... az erdő és ezáltal a Bakony... és a küzdelem... A napokban mondta egy barátom, hogy Ő engem, mindig egy erős anyatigrisnek gondolt, aki sosem adja fel... és ez nagyon jól esett és erőt adott. Érdekes, hogy sokszor a legváratlanabb helyekről kap az Ember olyan megerősítéseket, amik tovább viszik aznap... aztán mindig egy picit tovább. Sokszor elég egy jókor kimondott szó, egy baráti ölelés, hogy az Ember felszívja magát és tovább menjen... és ezek miatt az apró dolgok miatt érdemes élni.

Ezért jelzésértékű nekem ez a madár...  mert tudom, hogy megcsinálom a Tanyaprojektet. Hogy hogyan azt még nem tudom, de ki fogom találni!

Azt még fontos elmondanom, hogy a nénikének fogalma sem volt arról, hogy mi ez. Állítólag meglátta és én jutottam róla eszébe, ezért hozta nekem.:)

Na, ezek után mondja valaki azt, hogy véletlen! :)

Az élet mindig tartogat meglepetéseket :)

A napokban megbántottam valakit, legalábbis akkor én azt hittem, de mint utóbb kiderült, Ő nem bántódott meg. Viszont nekem akkor ez nagyon fájt és lelkiismeretfurdalásom volt. Amúgy sem stílusom belemászni mások lelkivilágába, éppen ezért én jobban szenvedek ilyenkor.

Nem volt szándékos, csak próbálom megőrizni a méltóságom egy olyan helyzetben, amit az Élet kényszerített rám... (meg még sok Emberre ebben az országban).

Nem akarom a felelősséget a körülményekre hárítani. Persze, biztosan lehetett volna akkor másképp csinálni dolgokat, hogy most ne itt tartsak. Lehettem volna körültekintőbb, megfontoltabb, de akkor nem állt mellettem olyan Ember, akinek számított a véleménye és főleg olyan nem, akinek én valamit is számítottam. Most viszont van... és éppen Őt bántottam meg, csak azért, mert próbáltam büszke maradni és fölényes, hogy: " Húúú, ez csak az én problémám... majd én aztán jól megoldom.

Hát igen... mostanában vannak problémák. Az Édesapám betegsége, az én egészségi állapotom, az anyagi helyzetünk. Mostanában sokszor meg kell gondolnom, hogy mire költök, hogy mit veszek meg, hogy mit eszem... egyáltalán, hogy eszem-e.

De hála az Égnek Ő ugyanolyan csökönyös és önfejű sokszor, mint én. Így nagyívben nem érdekelte, hogy én mit beszélek kifelé a számon :)

Csak tette, amit a szíve diktál... önzetlenül... ahogy eddig is.

... és ettől lesz VALAKI igazi  BARÁT.

Megint lett terülj, terülj asztalkám, mindenre odafigyelve... gyümölcs... magok... gluténmentes... laktózmentes :) Hála és köszönet érte! <3

Szülinap vaaan!!! :-D

G. kislánya ma 9 éves! <3

Ő a legkedvesebb fogadott gyermekem. Mostanában... főleg nyáron... sokat voltunk együtt. Nagyon vidám, melegszívű, szeretetet adó és szeretetre éhes kicsilány. Ő is egy igazi Kincs az életemben.

Édes Kicsilány! Boldog szülinapot! Nagyra nőlj! <3

A BARÁTságról

G.-ről még nem írtam, de mivel fontos és meghatározó része az életemnek, ezért muszáj Róla beszélnem.

Ő a nagybetűs BARÁT.

Ritka kincs az ember életében, olyan, akiből - ha szerencsés az ember - csak 2-3 adódik egy életben.

Tavaly decemberben, amikor kórházba kerültem és utána otthon lábadoztam házhoz hozta a saját készítésű húslevesét. Terülj, terülj asztalkámat varázsolt minden alkalommal, amikor csak meglátogatott... és mindezt tette... teszi önzetlenül... szeretettel... soha viszonzást nem várva. Ő az, akit tudom, hogy hajnali 3-kor is felhívhatnék és egy órán belül ott lenne nálam.

Rengeteget viccelünk, nevetünk, nincsenek elvárásaink. Talán éppen ettől működnek jól a dolgok. Minden spontán történik. A MOSTban élünk. Nem tervezünk nagyon előre... jó, persze vannak konkrét események, amiket megbeszélünk, de a többi az csak úgy jön magától. Mivel nem szerelmi kapcsolatban vagyunk, ezért nem kezdünk el agyalni rajta, ha esetleg a másik nem veszi fel a telefont vagy nem hívja vissza rögtön, hogy "na, most vajon kivel lehet?" Egy ilyen kapcsolatban nincsenek műdrámák, nincs féltékenységi jelenet, nagy halál. Nem ez a mozgatórugója. Sokkal inkább a szeretet, a tisztelet, a másik emberi értékeinek a meglátása.

Sose gondoltam volna, hogy létezhet ilyen jellegű kapcsolat férfi és nő között, amíg meg nem tapasztaltam. Egy idő után valahogy mindig átvált egy másik minőségbe. Vagy ellaposodik vagy átcsap érzelmi kapcsolatba. Azt hiszem, nekünk sikerült az arany középutat megtalálni.

Ő az egyik földi segítségem, akit az Égiek küldtek nekem. Ritka kincs az életemben!

Neked is van ilyen nagybetűs BARÁTod??? :)


BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás