Üdvözöllek a blogomon!

Az élet mindig tartogat meglepetéseket :)

A napokban megbántottam valakit, legalábbis akkor én azt hittem, de mint utóbb kiderült, Ő nem bántódott meg. Viszont nekem akkor ez nagyon fájt és lelkiismeretfurdalásom volt. Amúgy sem stílusom belemászni mások lelkivilágába, éppen ezért én jobban szenvedek ilyenkor.

Nem volt szándékos, csak próbálom megőrizni a méltóságom egy olyan helyzetben, amit az Élet kényszerített rám... (meg még sok Emberre ebben az országban).

Nem akarom a felelősséget a körülményekre hárítani. Persze, biztosan lehetett volna akkor másképp csinálni dolgokat, hogy most ne itt tartsak. Lehettem volna körültekintőbb, megfontoltabb, de akkor nem állt mellettem olyan Ember, akinek számított a véleménye és főleg olyan nem, akinek én valamit is számítottam. Most viszont van... és éppen Őt bántottam meg, csak azért, mert próbáltam büszke maradni és fölényes, hogy: " Húúú, ez csak az én problémám... majd én aztán jól megoldom.

Hát igen... mostanában vannak problémák. Az Édesapám betegsége, az én egészségi állapotom, az anyagi helyzetünk. Mostanában sokszor meg kell gondolnom, hogy mire költök, hogy mit veszek meg, hogy mit eszem... egyáltalán, hogy eszem-e.

De hála az Égnek Ő ugyanolyan csökönyös és önfejű sokszor, mint én. Így nagyívben nem érdekelte, hogy én mit beszélek kifelé a számon :)

Csak tette, amit a szíve diktál... önzetlenül... ahogy eddig is.

... és ettől lesz VALAKI igazi  BARÁT.

Megint lett terülj, terülj asztalkám, mindenre odafigyelve... gyümölcs... magok... gluténmentes... laktózmentes :) Hála és köszönet érte! <3

A BARÁTságról

G.-ről még nem írtam, de mivel fontos és meghatározó része az életemnek, ezért muszáj Róla beszélnem.

Ő a nagybetűs BARÁT.

Ritka kincs az ember életében, olyan, akiből - ha szerencsés az ember - csak 2-3 adódik egy életben.

Tavaly decemberben, amikor kórházba kerültem és utána otthon lábadoztam házhoz hozta a saját készítésű húslevesét. Terülj, terülj asztalkámat varázsolt minden alkalommal, amikor csak meglátogatott... és mindezt tette... teszi önzetlenül... szeretettel... soha viszonzást nem várva. Ő az, akit tudom, hogy hajnali 3-kor is felhívhatnék és egy órán belül ott lenne nálam.

Rengeteget viccelünk, nevetünk, nincsenek elvárásaink. Talán éppen ettől működnek jól a dolgok. Minden spontán történik. A MOSTban élünk. Nem tervezünk nagyon előre... jó, persze vannak konkrét események, amiket megbeszélünk, de a többi az csak úgy jön magától. Mivel nem szerelmi kapcsolatban vagyunk, ezért nem kezdünk el agyalni rajta, ha esetleg a másik nem veszi fel a telefont vagy nem hívja vissza rögtön, hogy "na, most vajon kivel lehet?" Egy ilyen kapcsolatban nincsenek műdrámák, nincs féltékenységi jelenet, nagy halál. Nem ez a mozgatórugója. Sokkal inkább a szeretet, a tisztelet, a másik emberi értékeinek a meglátása.

Sose gondoltam volna, hogy létezhet ilyen jellegű kapcsolat férfi és nő között, amíg meg nem tapasztaltam. Egy idő után valahogy mindig átvált egy másik minőségbe. Vagy ellaposodik vagy átcsap érzelmi kapcsolatba. Azt hiszem, nekünk sikerült az arany középutat megtalálni.

Ő az egyik földi segítségem, akit az Égiek küldtek nekem. Ritka kincs az életemben!

Neked is van ilyen nagybetűs BARÁTod??? :)


BEMUTATKOZÁS

Üdvözöllek, Csillag vagyok.
Két gyermek felnevelése után úgy döntöttem, hogy még 50 éves korom előtt megtalálom a saját boldogságomat, amiért én harcolok meg, én küzdök meg.
Nem várom el senkitől a segítséget, de minden segítséget örömmel fogadok, legyen az Égi vagy földi.(Bár ezt még nagyon kell tanulnom:)
A CÉLOM egy kert, egy nádtetős kis házzal, önellátó gazdasággal a Bakonyban.
Nem hiszek a véletlenekben. Hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje.
Az ÉN időm most jött el!
Gyere tarts velem, ha motivációra, őszinteségre és tiszta érzésekre vágysz.
Legyen szépséges a napod!
(Bejegyzéseimben bármilyen hasonlóság élő személyekhez vagy valós helyzetekhez, csak a személyeket, a helyzeteket, és ezt a világot minősíti. Ezért felelősséget nem vállalok érte :)"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás