Kicsit elmaradtam River Cottage téren, de még mindig imádom, aktuális és folytatom. :)

 

A Ford apátság gyümölcsösében egy csapat diák szüretel, mint alkalmi munkás. Egy napra Hugh is beáll szüretelni és a fizetséget gyümölcsben kapja. Mivel szigorú minőségellenőrzés van, nem mindegy, hogy melyiket szedi le, ezért a fiatalok segítenek neki.

 

A táborba visszatérve a lányok borscs levest főznek csirkehúsból, krumpliból, sárgarépából, céklából és paradicsomból. Hugh pedig mennyei desszertet készít vanília sodóból, habgaluskával és fekete ribizli öntettel a tetején.

 

Másnap reggel Hugh szállást készít az újonnan érkező állatainak. Azt is megtudjuk, hogyha beszorul egy tyúkba a tojás, mint a székrekedésnél...:) akkor csukamájolajat kell neki adni, hogy kicsússzon. :) ... és ha nem akarjuk, hogy az egész csapat elrepüljön, akkor azt is meg kell tanulni, hogy hogyan kell a szárnyukat kurtítani. Mindig tanul az Ember lánya. :)

 

Aztán "megszületik" az első tojás ...

...és az első cukkini.

Állítólag olyan érzés, mintha bejönne az első millió. Ebben bztos vagyok. Már én is nagyon várom.:)

 

Az első saját termésből készített alkotás tojásos cukkinis szuflé. A felszeletelt cukkinit olivaolajban megpároljuk, és a vajas-lisztes rántást meleg tejjel felöntve besamel mártást készítünk. Aztán a puha cukkinit összekeverjük a besamellel, a tojás sárgájával és egy maréknyi reszelt cheddar sajttal, amíg jó nyúlós masszát nem kapunk. Aztán beleforgatjuk gyorsan, de óvatosan a tojás felvert fehérjét. A keveréket egy vajjal kikent tálba rakjuk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal, majd forró sütőben 15 percig sütjük.

Nyammmiiii!!! :)

 

 

Az előzményekről itt olvashatsz. :)

Az előző részek:

1/1. részt itt találod,

1/2. részt itt találod.

2/1. részt itt találod.