Amíg a halakat eszik, megérkeznek a barátok is, bulira készen.

Garry elmeséli, hogy mikor és hogyan jött a "kattanás", hogy örökre vidéken éljen. :)

 

Aztán biokertész barátjától kér és kap tanácsokat a növénytermesztés terén. Nagyon tetszik Hughnak az ötlet, hogy egyszerre legyen lusta, de hatékony biokertész. :)

Michael elmegy vele River Cottage-ba, hogy a magokkal és a palántákkal eligazítsa. Kiderül, hogy irigylésre méltóan fantasztikus termőföldje van. Megtudjuk továbbá, hogy az árnyékos helyekre kell ültetni a leveles zöldségeket, mert azoknak nem kell annyi napfény. A paradicsomot, cukkinit meg az összes gyümölcsöt pedig oda kell tenni, ahol a legtöbb napsütés éri őket. Szépen elültetik az összes magot és palántát. Michael céklát, borsót, kukoricát, paradicsomot, meg sok más zöldséget is ad Hughnak, fizetségként pedig fontolóra veszi Hugh egyik "sonkáját", ami kora ősszel lesz esedékes.:)

 

 

A legközelebb lakó szomszédok Anthony és Serena.

A látszattal ellentétben van egy kis problémájuk. A gondjuk a galamb túlnépesedés. Négy madarat kaptak 7-8 évvel ezelőtt ajándékba és mára már 80 van, túl sok. Ezért hatékony selejtezésre van szükség, melynek során csak a keverékeket lövik ki. Ebből aztán Hugh is profitál. :)

 

A galambokból egy különleges marokkói ételt készít, a pastilla-t.

Receptet itt találsz.)

 

A madár mellé a vendégek egy 1981-es bordeaux-t hoznak inni.

Az étel olyan jól sikerül, hogy Anthony felajánlja Hughnak a nyulai selejtezését is. :) 

Az előzményekről itt olvashatsz. :)

Az előző, 1/1. részt itt találod.